Mijn naam is Hans Baars

Medeoprichter N.R.O.I.

Geboren in 1970 en trotse vader van een dochter van 12 en een zoon van 6. Ik hou van gezellig tafelen met vrienden en famille en als de tijd het toelaat stap ik in de zomer nog wel eens op de surfplank. In de zomer ben ik dan ook regelmatig in Zandvoort te vinden. In de nabije toekomst hoop ik ook wat meer tijd vrij te kunnen maken om met mijn gezin mooie mountainbike tochten te gaan maken door de bossen op de Utrechtse heuvelrug.

In 2008 begonnen in de mondzorg als accountmanager bij een implantaat fabrikant. Hier ben ik besmet geraakt met het “ implantaat virus” en in contact gekomen met Berend Jansen. Hoewel ik niet meer werkzaam ben voor een implantaatfabrikant is mijn interesse in de implantologie wel gebleven. Samen hebben we vele uren doorgebracht met het omzetten van een idee naar een werkbaar systeem dat voor alle betrokken partijen de nodige toegevoegde waarde kan leveren. Met trots zien wij dat dit idee bij vele professionals uit de mondzorg in goede aarde is gevallen.

Ik heb persoonlijk ervaren hoe lastig het is voor een behandelaar om een patiënt met een “onbekend” implantaat in de praktijk te krijgen. Regelmatig heb ik als accountmanager behandelaars uit de brand moeten helpen door langs te komen met een koffer vol verschillende schroevendraaiers van verschillende implantaatmerken. Het was voor mij direct duidelijk dat een digitaal implantaat paspoort de oplossing zou zijn voor dit probleem.

Vol enthousiasme en wetende dat wij iets aan het bouwen waren wat werkelijk iets zou toevoegen aan de mondzorg en voor de patiënt zijn er vervolgens vele avonduren en weekenden ingegaan om uiteindelijk te komen tot dit prachtige eindresultaat. Inmiddels kunnen wij ons ook verheugen op belangstelling uit het buitenland en hebben wij zelfs al buitenlandse behandelaars die gebruik maken van het NROI.

Het voorkomen van peri-implantitis wordt grotendeels bepaald door patiëntengedrag, goede voorlichting, preventie en nazorg door de juiste personen. Gaandeweg kwamen wij erachter dat het NROI een uitgelezen mogelijkheid biedt om behandelaars te ondersteunen bij het geven van goede voorlichting en het positief beïnvloeden van patiëntengedrag. Ik ben er trots op een actieve bijdrage te kunnen leveren aan de strijd tegen peri-implantitis.

Ik hoop dat alle behandelaars die iets met implantologie te maken hebben met het NROI gaan werken zodat in de toekomst elke patiënt kan rekenen op de juiste zorg en nazorg, zowel in Nederland als op zijn vakantieadres in het buitenland.

 

Contact met Hans
Wilt u eens van gedachten wisselen over het register, stuur me dan een bericht op hans@nroi.nl

Hans Baars