[GTranslate]

Overweegt u een implantaat of klikgebit ?

Realiseert u zich dan, dat een gezonde mond die vrij is van tandvleesontsteking (gingivitis en parodontitis) uitermate belangrijk is voor het plaatsen van een implantaat. Heeft u al een implantaat, volg dan goed de poetsinstructies op en zorg voor een goede mondhygiëne. Uw tandarts of mondhygiënist kan u hier alles over vertellen.

 

Algemene informatie:

Patiënten die een implantaat of klikgebit krijgen hebben vaak te maken met verschillende behandelaars. Het is van essentieel belang dat alle behandelaars over de juiste informatie beschikken. Hoogste tijd voor een professionele opslag van uw implantaat gegevens bij het NROI (Nationaal Register voor Orale Implantologie).

Bij een calamiteit, pijn of ontsteking ( bijv. op uw reisadres ) kan het delen van belangrijke informatie met uw behandelaar ter plaatse het verschil maken tussen behoud of verlies van uw implantaten.

Er zijn vele situaties denkbaar waarbij een andere dan uw vaste behandelaar u moet behandelen. U kunt hierbij denken aan een verhuizing, calamiteiten, of verandering van behandelaar. Maar het is ook mogelijk dat u later in een verzorgingshuis komt. Het is erg belangrijk om de juiste implantaatgegevens over te dragen aan uw nieuwe behandelaar. Hij/zij weet dan precies welke implantaten u heeft en kan u snel en goed helpen indien nodig. Uw NROI implantaatpaspoort zorgt ervoor dat de juiste informatie vlekkeloos wordt overgedragen.

 

Er zijn verschillende implantaatmerken op de markt. Om ongewenste schade te voorkomen is het echt aan te raden om uw digitale implantaatpaspoort bij het NROI aan te vragen.

AANMELDEN PATIËNT
Registratie in het NROI register kan helpen bij het tijdig signaleren van ontstekingen rondom uw implantaat, vroegtijdig ingrijpen kan u een hoop ellende besparen.

Het NROI biedt u het volgende:
    • Een waterdicht digitaal implantaatpaspoort
    • Direct inzicht voor uw behandelaar
    • Geen verwarring door miscommunicatie.
    • U kunt wijzigingen in uw implantaat dossier doen in samenspraak met uw behandelaar.
    • Uw registratiecode is uniek, simpel en overal geldig, ook op uw vakantie of reisadres.

Privacy:

Het NROI gaat zorgvuldig om met uw persoonlijke gegevens. Alle noodzakelijke gegevens voor uw behandeling registreert en bewaart uw behandelaar conform de Wet Bescherming Persoonsgegevens ( WBP ). Alleen behandelaars die uw toestemming en code krijgen, mogen bepaalde ( implantaat ) gegevens opvragen en/of inzien.

Aanmelden
AANMELDEN PATIËNT

————————————

kijk of uw

Behandelaar

ook bij het NROI is geregistreerd en of uw huidige implantaat erin staat.

ZOEK BEHANDELAAR

Kijk of uw behandelaar  bij het NROI is geregistreerd en of uw huidige implantaat erin staat.
ZOEK BEHANDELAAR
Dit initiatief kwam mede tot stand met hulp en goedkeuring van: het Ministerie van VWS, de Europese Unie, Autoriteit persoongegevens en het Veluws Centrum voor Technologie