Krijgt u een implantaat ? 

Realiseert u zich dan, dat een gezonde mond die vrij is van tandvleesontsteking (gingivitis en parodontitis) uitermate belangrijk is voor het plaatsen van een implantaat.

Er is een groeiende belangstelling voor het vervangen van slechte tanden en kiezen door implantaten. Dankzij de wereldwijde ervaring en onderzoeken, is het plaatsen van een implantaat een betrouwbare procedure geworden.  Een implantaat is een kunstwortel van titanium, die in het kaakbot wordt aangebracht en als een wortel fungeert. Bovenop het implantaat wordt een opbouw geplaatst, die als basis dient voor een kroon, een brug of een prothese.

Een implantaat gedijt het beste in een gezonde mond: gezond bot èn gezond tandvlees. Een ontsteking rond het implantaat, peri-implantitis genaamd, kan na verloop van tijd veel pijn en problemen geven. Een implantaat kan los komen te zitten en het kan zelfs nodig zijn om het implantaat weer te verwijderen.

Het geregeld bezoeken (minimaal jaarlijks) van de mondhygiënist en het goed opvolgen van de instructies is noodzakelijk om problemen met implantaten te voorkomen. Zodra het tandvlees tijdens de controle gaat bloeden, zal de mondhygiënist dit behandelen. Ook zal de mondhygiënist u instructies geven hoe u uw mondhygiëne kunt verbeteren.